Tag Archives: Teknik

iPad 2 redan miljonsäljare

Dagens nyheter rapporterar att Apples senaste måste-ha-apparat iPad 2 sålde slut på mänga ställen runt om i USA redan på ett par timmar. Den största nyheten med iPad 2 är den snabbare processorn, grafiken samt tunnare formfaktorn. Vi gillar, och kan bara konstatera att Apples tablett har åkt längre förbi konkurrenterna.

Teknikmekarna på iFixit har också redan plockat isär apparaten.

Kameror med kärlek

Lomography har specialproducerat två kameror lagom till alla hjärtans dag. Det handlar om motiv i temat “kärlek” förmodellerna Diana F+ samt Diana Mini. Priset väntas hamna runt 89 euro resepektive 99 euro inklusive blixtar.

Så om du är en kärlekskrank lomoholic, så finns det nu den perfekta presenten. Spana in kamerorna.

Dell Streak till Sverige

Dells första surfplatta kallad Dell Streak har lanserats i Sverige, tipsar feber.se. Plattan har funnits på amerikanska marknaden sedan i Juni 2010, men nu verkar den äntligen på gång till Sverige. Dell Streak är byggd runt en 5-tumsskärm och kör Google Android. Till skillnad från tex Apple iPad så är det en fullfjädrad mobiltelefon, om än en något otymplig sådan.

Samsung Galaxy Player

Mediaspelaren Samsung Galaxy Player har siktats på Amazon UK för release 7 Januari. Enheten motsvarar på många sätt iPod touch, och kan sägas vara en liten mindre version av Samsung Galaxy Tab. Den saknar dock mobiltelefonfunktioner som tal och sms. Detta borde dock gå att lösa med Androidprogram som Skype.

Vidare har den 3.2 tums WQVGA-skärm, 2 megapixel kamera, stöd för upp till 32GB externt minne, FM-radio, mikrofon samt utbytbart batteri.

Samsung Galaxy Player kostar ca £150 i 8GB version och £180 för 16GB. Detta gör den en bra bit billigare än Apple iPod Touch, och en bra alternativ för den som föredrar Android OS.

Test av surfplattor – iPad, Tab och Kendo

Trots att Apple fått absolut mest uppmärksamhet i media med sin iPad, så finns det andra tillverkare med mer (eller mindre) kapabla surfplattor och läsplattor. DN har gjort ett bra analys av Apple iPad, Samsung Galaxy Tab och den mindre kända Kendo M7.

Vi har testat Galaxy Tab sedan tidigare, och gillar formatet som sitter i storlek mellan iPhone och iPad. Det gör i vårt tycke att Samsung Galaxy tab skiljer ut sig mot iPad och kan tilltala dem som mest reser kortare strackor utan tex en väska och har plats for en tab i fickan. Vilken modell man i slutändan väljer beror dock förmodligen mycket på operativsystemet. Galaxy tab och Kendo M7 har Google Android, Apple sitt eget iOS.

Tips: Just nu har OnOff prissänkt Samsung Galaxy tab

Klockan som snackar med iPhone

Klocktillverkaren Fossil utvecklar för tillfället en hitech-klocka. Det unika med klockan är att den kan visa information från smartphones som iPhone och Android via bluetooth. Information som tex nya mail eller tweets. Medan det vid första tanke kan verka lite menlöst så finns det tillfällen då det hade varit smidigt att kunna glansa på armen istället för att hala fram mobilen ur fickan. Till exmpel när det regnar eller är väldigt kallt (hallå – ge mig nu!).

Fossilklockan väntas inte finnas i butik förän om ett par månader och med en prislapp runt cirka $200, enligt scobleizer.

Perfekta snöbollar med Snowball Maker

Bild från Coolstuff

Nu när snön ligger tät runt om i landet är det såklart tid för snöbollskrig. För den som tar snökrigandet på högsta allvar eller helt enkelt inte vill behöva blöta ner händerna, finns såklart den perfekta prylen – Snowball Maker. Precis som det låter är detta en pryl som gör en enda sak, nämligen skapar perfekt runda snöbollar.

I sveriges säljs Snowball Maker av bland annat Coolstuff, och just idag har de sänkt priset med 40%.

Dell Inspiron Duo prissatt

Dells coola laptop och tablet-hybrid finns nu att beställa för leverans innan Julafton – om du bor i England. Priset börjar på nätta £450 vilket blir ungefär 4800kr. Detta borde ge ett svenskt pris runt 5000kr.

Dell Inspiron Duo ser ut som en traditionell netbook, med den unika egenskapen att du kan flippa runt skärmen och använda den sem (en något tjock) tablett med pekskärm. Datorn har en Intel Atom processor, 2GB RAM, samt minst 250GB HD.

Medan vi gillar konceptet, tror vi datorn mest riktar sig till de som främast vill ha en netbook och testa möjligheterna med en tablett.  Om användaren främst tänkt ha den som en tablett blir tjockleken och tyngden troligen ett stort minus jamfört med en ren surfplatta.

Gratis musik, böcker och appar från Apple

Apple gör liksom förra året en julspecial på iTunes. Mellan den 26 December och 6 Januari kommer du kunna ladda ned en låt, app eller bok med mera från iTunes.

Det enda du måste göra för att ta del av erbjudandet och se vilka låtar som finns att ladda ner är att ladda ner appen “iTunes 12 Days of Christmas” från appstore eller anmäla dig till Apples nyhetsbrev.