Hur använder jag rabattkoder i min E-handel?

Du kanske är en e-handlare som sitter och funderar på att skapa en rabattkod för dina användare. Möjligtvis har du ett utgående sortiment, eller känner att du vill spetsa till ditt erbjudande något under en storhelg eller helt enkelt för att du vill belöna dina kunder.

Det finns några saker du ska tänka på när du skapar dina rabattkoder som gör att det är enkelt för användaren att också ta del av dem plus att du kan använda den som det kampanjredskap du borde.

  1. Tidsbegränsa din rabattkod – dvs. skapa en rabattkod som gäller under en viss tid – Helst ett par dagar bara, men funkar även bra om du kör den ett par timmar. Det du inte ska göra är att köra din rabattkod i all evighet – detta ger dig nämligen inte möjligheten att kommunicera med rabattkoden som redskap.
  2. Gör rabattkoden värdefull – dvs. du ger rabatt på det som ingen annan ger rabatt på. Det kan handla om en speciell jacka, en typ av resa eller helt enkelt en rabatt på en prenumeration. Att ge samma rabatt som andra driver ingen ny försäljning. Här handlar det om att vara kreativ. Det behöver inte kosta mer pengar för att du ger en unik rabatt. Det behöver endast vara ett unikt beskrivet erbjudande.
  3. Enkel att ta del av – dvs. se till att användaren förstår vad hen ska skriva in rabattkoden på din sida. Säg till – klart och tydligt – att rabattkodsfältet kommer vid utcheckningen om det är där det ligger. Det kommer öka din konverteringsgrad, vilket är sättet du räknar hem din rabattkodskampanj på. Dvs. du säljer mer och dina volymer kvittar förlusten du gör på att dina saker är billigare.

Det var tre enkla tips på hur du skapar bra rabattkoder. Vill du komma i kontakt med mig för att prata mer kring hur du kan skapa en bra rabattkod för din e-handel kan du göra det genom att följa oss på Facebook och skicka meddelande genom vår page.

//Jesper på Rabattkod365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>