Infinity Blade till iPhone 4 recension

Tidigare försök att skapa ett större spel som påminner om traditionella spelkonsoller på mobil har fallit ganska platt. Problemet har varit att trots att grafiken och prestandan har varit väldigt bra i spel som till exempel Brothers in Arms, har kontrollscheman och uppdrag inte lämpat sig särskilt väl för mobilens begränsningar. Eller egentligen handlar det inte om begränsningar hos mobilen, utan att det helt enkelt kräver ett nytt tankesätt bland utvecklare för att dra nytta av fördelarna med en pekskärm och det lilla formatet.

Infinity Blade är helt klart det mest ambitiösa spel vi skådat på iPhone 4 eller någon annan mobil för den delen. Grafiken är i absolut toppklass och påminner mer om vad du förväntar dig av Playstation 3 och moderna PC-spel, än mobilspel som Angry Birds etc…

Spel är såklart så mycket mer än bara grafik, och det är här du åter igen imponeras av spelmekaniken. Istället för att försöka emulera traditionella kontroller på skärmen utnyttjar Infinity Blade briljant den unika pekskärmen för att skapa ett intuitivt kontrollschema. Vi gillar det skarpt, och man kommer snabbt igång med att slakta motståndare. Du kontrollerar din hjälte genom att tex svepa med fingret i den riktning du vill ducka eller slå. Spelet blir snabbt svårt och du måste tajma attack, parering och försvar perfekt för att inte ända upp i graven.

Spelet Infinity Blade är ett rent actionspel med ett minimalt element av RPG. Du slåss mot motståndare i en medeltids fantasymiljö. Spelet använder den nya Unreal-motorn för mobilspel, och det utlovas uppdateringar med fler miljöer.

Infinity Blade till iPhone 4 får full pott av oss. Världsklass och ett klart köp för actionfans. Spelet funkar även på iPhone 3GS, men eftersom skärmen har betydligt lägre upplösning än iPhone 4 så är grafiken inte riktigt lika imponerande.

Fler artiklar

  1. Klockan som snackar med iPhone
  2. Kriget om mobilspelen – Sony och Nintendo mot Apple
  3. Automatisk laserpekare till katten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>