Google Chrome OS minidator för betatestare

Det var inte bara Android som nyligen fick en uppdatering av Google. Företaget visade nyligen sitt operativsystem Google Chrome OS. Det unika med detta operativsystem är att det är byggt för att använda webbaserade program som till exempel Google, Flickr, Google Docs med mera. Det är med andra ord inte en direkt konkurrent till traditionella operativsystem, utan istället verkar det handla om ett kompliment för datorer som netbooks med lite enklare hårdvara.

I samband med lanseringen visades även Googles egen Chrome OS-dator med det nördiga namnet Cr-48 som har en 12-tums skärm, en flashbaserad hårddisk och med batteritid på runt 8 timmar. Datorn finns ej att köpa utan är endast tillgänglig till betatestare, så vi andra får vänta ett tag till. Fast förutom möjligheten att leka med operativsystem skapar denna dator inte något större ha-begär med sin enkla design. Men vi räknar med att andra tillverkare kommer att släppa snyggt designade Chrome OS-datorer.

Fler artiklar

  1. Android Gingerbread lanseras av Google
  2. Test av surfplattor – iPad, Tab och Kendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>